FinnLoopilla on tehtävä, joka ei ole ihan vaatimaton – sen tavoitteena on nimittäin luoda Suomeen täysin uusi kierrätettävyyteen ja kiertotalouteen perustuva pakkausmarkkina.

Tätä tehtävää on toteuttamassa FinnLoopin operatiivinen johtaja Teemu Sihvola, joka näkee FinnLoopin tärkeässä roolissa Suomen kiertotalouden keskiössä.

”Me tarjoamme suomalaisille yritykselle asiantuntijuutta pakkausten kierrätettävyydestä niiden koko elinkaaren ajalta, sekä autamme heitä luomaan uutta liiketoimintaa kierrätyksestä”, hän kertoo.

Uudet ratkaisut kierrätyksen haasteisiin

Ennen uraansa FinnLoopilla Sihvola työskenteli muun muassa asiakkuus- ja kehitystehtävissä globaaleissa yrityksissä, pääpainonaan pakkaukset ja kiertotalous. Nykyisen operatiivisen johtajan tittelin lisäksi Sihvola vastaa FinnLoopin uuden liiketoiminnan luomisesta sekä myynnistä.

Siirtymä FinnLoopin palvelukseen oli luonnollinen, sillä töitä kierrätettävyyden parissa vielä riittää.

“Halusin työskennellä FinnLoopilla, sillä haluan auttaa asiakkaitamme kiertotalouden ja pakkausten kierrätettävyyden sujuvoittamisessa tarjoamalla uudenlaista konseptia pakkauskierrätykseen ja materiaalin hallintaan. Me emme keskity vain minimivaatimukset täyttävään toimintaan, vaan tuomme markkinoille kokonaisvaltaisemman näkemyksen kierrätyksestä”, hän kertoo.

Kiertotalouden mahdollisuudet tänään

Tulevaisuudessa jokainen pakkausten kanssa töitä tekevä yritys vastaa siitä, että pakkaukset tulevat takaisin kiertoon. Sihvola näkeekin FinnLoopin konkreettisena osana kiertotalouden systeemiä, tänään ja huomenna.

“Vaikka kiertotaloutta onkin ollut olemassa jo pitkään, on se vasta viime aikoina ottanut merkittäviä harppauksia kohti todellista raaka-aineiden keräystä, kierrätystä ja uudelleenkäyttöä. Meidän päämäärämme on varmistaa asiakkaidemme mahdollisuus osallistua kokonaisvaltaisesti kiertotalouden edistämiseen”, hän sanoo.

Pysy loopissa

Haluatko kuulla lisää? Ota meihin yhteyttä ja ratkaistaan yhdessä, kuinka FinnLoop voi auttaa yritystäsi kierrätystavoitteiden toteutumisessa tai kansainvälistymisessä.

Teemu Sihvola
Operatiivinen johtaja
+358 50 5774111
teemu.sihvola@finnloop.fi

Antti Tiilikainen
Hallituksen puheenjohtaja
+49 178 5831684
antti.tiilikainen@finnloop.fi