FinnLoopin missiona on luoda Suomeen täysin uusi kierrätettävyyteen ja kiertotalouteen perustuva pakkausmarkkina. Ei vain siksi että se on meille tärkeää, mutta myös siksi, että se on välttämätöntä.

 

Uusi jätelaki ja EU-direktiivit muuttavat kierrätystä Suomessa nopeasti. Muovipakkauksista 55 % tulee kierrättää vuoteen 2030 mennessä, mutta kierrätysaste on Suomessa tällä hetkellä uuden laskentatavan mukaan vain noin 20 % tuntumassa

Tulevaisuudessa jokainen pakkausten kanssa töitä tekevä yritys vastaa siitä, että pakkaukset tulevat takaisin kiertoon. Nopeasti lisääntynyt verkkokauppa lisää alan toimijoiden vastuuta, sillä kuluttajien kasvava kysyntä kestävää kehitystä kohtaan vaatii yrityksiltä enenevissä määrin vastuullisuutta.

Saavuttaaksemme nämä tulevaisuuden tavoitteet, on tartuttava toimeen jo tänään.

Kestävämpää pakkausmarkkinaa rakentamassa

FinnLoop auttaa suomalaisia yrityksiä kukoistamaan nyt ja tulevaisuudessa tarjoamalla pakkausten kierrätettävyyden asiantuntijuutta koko pakkauksen elinkaaren ajalta. Avullamme yritykset pystyvät vastaamaan kansainvälisten markkinoiden kasvavaan kysyntään sekä luomaan uutta liiketoimintaa kierrätyksestä.

Me emme keskity ainoastaan täyttämään lain asettamia minimivaatimuksia, vaan tuomme markkinoille uuden, kokonaisvaltaisemman näkemyksen ja mahdollisuudet laajempaan arviointiin materiaalien kierrätyksestä, talteenotosta ja uudelleenkäytöstä.

Asiantuntijoillamme on on valmius toimia valtuutettuna asianhoitajana tuottajavastuuseen liittyvissä tapauksissa. Asiakkaamme voivat näin luottaa siihen, että he saavat aina ajantasaisimman tiedon ja neuvonnan pakkausten kierrätettävyyteen liittyvissä asioissa.

Kansainvälistä kaupan kokemusta ja EU-tason ratkaisuja

Tuottajavastuuseen liittyvät asiat ovat joka EU-maassa erilaisia, ja alati muuttuvien säädösten seuraaminen on työlästä ja vie kallista aikaa pois liiketoiminnan pyörittämisestä. Toisaalta ajantasaisten säädösten seuraaminen on välttämätöntä, jotta mahdollisilta sanktioilta vältytään.

FinnLoopilla on vuosien kokemus kansainvälisistä, huippukehittyneistä kierrätysjärjestelmistä muun muassa Saksassa ja Itävallassa. Asiantuntijamme pystyvät arvioimaan nopeasti yritysten käyttämien pakkausten tuottajavastuuta niin Suomessa kuin ulkomailla, ja auttamaan asiakkaitamme laajentamaan liiketoimintaansa vastaamaan kansainvälisten markkinoiden kasvavaan kysyntään.

Me tiedämme, miten pakkausten kierrätys hoidetaan meillä ja muualla, jotta sinä voit keskittyä liiketoimintasi pyörittämiseen.

Pysy loopissa

Haluatko kuulla lisää? Ota meihin yhteyttä ja ratkaistaan yhdessä, kuinka FinnLoop voi auttaa yritystäsi kierrätystavoitteiden toteutumisessa tai kansainvälistymisessä.

Teemu Sihvola
Operatiivinen johtaja
+358 50 5774111
teemu.sihvola@finnloop.fi

Antti Tiilikainen
Hallituksen puheenjohtaja
+49 178 5831684
antti.tiilikainen@finnloop.fi